[category: Gezondheid]

Spanning na biopt
droppiej1 @ 22-03-2015 12:43:
hoi!
Ik wil graag even van mij afschrijven.
Ik had een knobbeltje in mijn borst gevoeld en daarmee naar de huisarts en doorverwezen naar de echo. Ik maakte zelf niet veel zorgen. Huisarts ook niet en in overleg ervoor gekozen om gewoon echo mammo te doen en niet een dagje mammapoli.
Uiteindelijk voor de echo. In verband met mijn leeftijd (25 jaar) is een mammogram overgeslagen (jonge vrouwen. Veel klierweefsel. Mammogram wordt dan moeilijker te beoordelen )
Radioloog vond de afwijking toch wel afwijkend. Hij zei stervormige laesie. 1,5 cm. Heeft twee histologische biopten eruit genomen. En doorverwezen naar de mammapoli.
Hij vertelde ook dat als hij dacht aan een fibroadenoom dan had hij twee dingen aangeraden. Controle over 6 maanden of prikje. Maar dan zou hij mij niet doorsturen naar de mammapoli..
Maar goed. Hij zei. Het kan ook nog een ontsteking zijn echter het knobbeltje doet geen zeer. Maar de uitslag moet wel met de chirurg besproken worden.
Dit was afgelopen woensdag en uitslag krijg ik dinsdag middag. En ik probeer nuchter te zijn. Ik ben 25 jaar en het is een ontsteking. Het moet een ontsteking zijn. Maar ik maak mij toch gewoon toch best zorgen.
Ik wilde dit even van mij afschrijven. Ik kan wel eindeloos tegen mijn man erover kletsen maar hij vindt dat ik 'gewoon' positief moet blijven denken maar dat is best moeilijk.
sabbaticalmeds @ 22-03-2015 12:45:
ja logisch dat je je zorgen maakt. sterkte, wachten duurt dan zo lang
Shift @ 22-03-2015 12:49:
Inderdaad heel logisch dat je je zorgen maakt, ik denk dat er maar weinig mensen zijn die dat helemaal niet zouden doen. En veel meer dan afwachten kun je ook niet.. Heb je nog dingen gepland voor vandaag of morgen? Afleiding helpt vaak wel om de tijd in ieder geval wat sneller te doen gaan.
Bruja78 @ 22-03-2015 12:55:
Bezig blijven inderdaad, maar het zal vast zo'n vaart niet lopen hoor! Er zit nog héél veel tussen een ontsteking en werkelijke stront aan de knikker.
Ik zit nu zelf ook in onderzoek. Van de week uitslag gekregen en het is goedaardig volgens weefselpuntie, maar ik moet alsnog onder het mes. Het is bij mij net iets groter dan 3 cm, waardoor het kan zijn dat de punctie net op een verkeerde plek is genomen en er ergens anders in het gezwel wèl wat aan de hand is.
ikeaverslaafde @ 22-03-2015 12:56:
Dat het maar snel dinsdagmiddag maar zijn voor je.
Als ik zelf pieker over iets in de toekomst, probeer ik me vast te houden dat wel of niet piekeren geen invloed heeft op de uitslag. Dus probeer wat 'leuks' te doen. Maar ja, lijkt me wel heel moeilijk in jouw situatie. Sterkte.
Sharon-Viva @ 22-03-2015 13:03:
Ik begrijp hoe je je voelt, dat wachten is eindeloos.
En alle statistieken mogen in je voordeel spreken, dat maakt het wachten niet minder erg.
![:hug:]
Ik vind overigens dat het wel lang duurt voor je de uitslag krijgt: mijn biopsie was op maandag, de andere dag het vonnis....
droppiej1 @ 22-03-2015 13:05:
Vond ik ook een beetje jammer.
Ze zeiden dat ze meteen mijn casus meenemen in het multidisciplinair overleg.
viva-amber @ 22-03-2015 13:05:
Hoi Dropje, afgelopen week is bij mij ook een biopt genomen, ik hoop woe de uitslag te krijgen, misschien duurt het een week langer. Gaat wel om een ander plek en een ander type kanker dat wordt onderzocht. Wat jij hebt kan ook een cyste zijn of onrustig weefsel, een fibroadenoom is goedaardig en hoeft vaak niet behandeld te worden. Veel sterkte probeer te accepteren dat de uitslag even duurt.
droppiej1 @ 22-03-2015 13:09:
Het was geen cyste en het leek ook niet op een fibro adenoom zei de radioloog. We gaan er maar vanuit dat het inderdaad onrustig weefsel is , mastopathie of een ontsteking. ![:\)]
droppiej1 @ 22-03-2015 13:12:
Jij ook sterkte met de uitslag. Wachten is stom!
viva-amber @ 22-03-2015 13:15:
Dankjewel bij mij denkt men aan en niet agressieve vorm van huidkanker, basaal cel carcinoom. Ik heb het plekje echter al jaren en dacht eerst dat het een litteken was, de laatste tijd is het plekje open en wil niet meer helen.
Wachten is idd best stom, ik kan mij moeilijk ergens toe zetten al ben ik best positief. Ik ben al blij dat de boodschappen zijn gedaan en straks het huis. Ik ben verder een beetje series aan het kijken en ik vind eigenlijk dat ik ook even moet sporten of een wandeling maken buiten. Ik heb moeite om mij te zetten tot activiteiten.
retrostar @ 22-03-2015 13:43:
Hersens op nul, achterstallige klussen doen, huis piekfijn in orde. Dat zou ik doen om de tijd door te komen. Sterkte!
retrostar @ 22-03-2015 13:51:
Kalmeringsmiddelen van het type benzo. Die zorgen nogal eens voor gaten in je dag en verloren dagdelen. Alleen nemen als je er tegen kan en geen bezwaar hebt tegen zo'n prikkelarmoe
droppiej1 @ 22-03-2015 13:58:
Bedankt voor de tip! Het gaat op zich wel. Ik moet het eea doen voor werk. Wasjes. Huis inderdaad goed schoonmaken. Friends alle seizoenen weer kijken. Maar ik wilde ook gewoon echt even schrijven. Ik maak mij zorgen. Voor je omgeving heb ik het idee dat ik het niet kan zeggen ofzo. Is fijn om het hier even kwijt te kunnen.
HelgaV @ 22-03-2015 14:02:
Wachten zuigt. Ik heb die week nog nooit zoveel stomme spelletjes op de telefoon gespeeld, om er maar niet aan te hoeven denken.
HelgaV @ 22-03-2015 14:02:
Sterkte met wachten, Amber en Droppiej
sophiax @ 22-03-2015 14:44:
Sterkte met wachten! Het gesprek met de chirurg is standaard op de Mammapoli, dus dat zegt niet zoveel. Hoewel ik van harte hoop dat je het niet mee gaat maken, heb ik afgelopen januari de uitslag borstkanker gekregen. Dat is kut, heel kut zelfs, maar ook dat is niet het einde van de wereld. Hoe gek het ook klinkt, maar het valt mij echt ontzettend mee (en ik zit inmiddels midden in het behandeltraject). Zelfs een slechte uitslag vond ik minder erg dan de onzekerheid. Ga nu nog niet stressen over wat er in het ergste geval gaat gebeuren, want als dat al werkelijkheid wordt (en dat is statistisch gewoon een heel kleine kans) dan deal je er dan wel mee!
droppiej1 @ 22-03-2015 16:19:
Thnx voor je bericht.
Ik ben zelf rontgenlaborant en heb zelf ook 4 jaar mammo's gemaakt (ook voor de mammopoli) en ben nu met een ander specialisatie bezig dus
ik weet heel goed hoe het werkt. En hoe de statistieken zijn.
Maar het is gewoon dat je een beetje onzeker bent en dat maakt het vervelend.
En ik weet ook teveel. Hoezo stervormige laesie. Hoe zie je de uitlopers. Waarom denk je niet aan een fibroadenoom etcetc. Grr
sophiax @ 23-03-2015 22:55:
Succes morgen Droppiej! Hopelijk is het allemaal heel onschuldig en kun je morgen opgelucht naar huis! Als je zelf rontgenlaborant bent, kon je dan met de echo niet al zien wat het is? Ik heb geen medische achtergrond maar kwam bij de echo er zelf al achter dat het foute boel was. Dit kwam echter deels ook door het bezorgde hoofd van de radioloog en het feit dat er ook een afwijking in mijn lymfeklieren werd gevonden.
droppiej1 @ 24-03-2015 16:50:
Ik keek bewust er al niet naar. Maar zal al wel een grillig patroon/ster achtig iets. Daarbij heb ik bijna geen echo ervaring(wel abdomen maar de radiologen doen alle echo's vanwege leerziekenhuis en niet de laboranten ) Punctie was niet voldoende (maar geen slechte cellen) . Weer twee gedaan. Radioloog gooit het op birads 4. Chirurg vertelde dat de melkgangen het zo'n beeld kan geven maar dat het onschuldig kan zijn. Vrijdag opnieuw afspraak. We wachten af. Maar eigenlijk al best gerust gesteld. Chirurg zag weinig problemen. Wil alleen wel weten wat het precies is.
droppiej1 @ 24-03-2015 16:51:
>
> **[sophiax schreef op 23 maart 2015 @ 22:55]**
Succes morgen Droppiej! Hopelijk is het allemaal heel onschuldig en kun je morgen opgelucht naar huis! Als je zelf rontgenlaborant bent, kon je dan met de echo niet al zien wat het is? Ik heb geen medische achtergrond maar kwam bij de echo er zelf al achter dat het foute boel was. Dit kwam echter deels ook door het bezorgde hoofd van de radioloog en het feit dat er ook een afwijking in mijn lymfeklieren werd gevonden.

Bedankt trouwens voor je berichtje. ![:\)]
sophiax @ 24-03-2015 17:16:
Yeej! ![:cheer2:] Klinkt als goed nieuws!