[category: Gezondheid]

Bang om te testen of ik teelbal problemen heb
kefboy708 @ 15-01-2015 22:25:
Update: vanmiddag had ik mijn afspraak bij de dokter. Ze bekeek mijn teelballen en kon zelf geen enkele knobbel vinden maar vond wel dat de een wat groter en harder is dan de andere. Ze zei dat een echo het beste was, ik kreeg een verwijskaart en werd meteen naar het ziekenhuis gestuurd. Dat was best eng ik dacht steeds "het zal niet he.." Toen bij het ziekenhuis kon ik gelukkig zuchten van opluchting. Op de echo was geen knibbel te vinden, wel was er meer vocht dan normaal maar dat trekt wel weg zeiden ze. Toch zal ik hier en dan wel mijn teelballen in de gaten houden, aangezien mijn leeftijd in de risico periode van de man verkeert.

Ik keek vandaag naar "Genante lijven" daar zag ik hoe mannen testen of ze geen teelbalkanker hebben. Dit heb ik zelf nog nooit gedaan, ik heb ook geen pijn aan mijn zaadballen niks. Maar ik wou het testen, maar omdat het zo een kwetsbare plek is durf ik niet zo goed erin te knijpen het lukt niet. Ik voel eigenlijk geen ewrt. Dus ik denk dat het goed moet zitten, maarja weet iemand hier meer informatie over? Wat gebeurd er als je er laat achter komt? Wat is de kans dat een 19 jarige knul het krijgt? Wat gebeurd er als het een tumor is? Ik ben bang.
soof0404 @ 15-01-2015 22:30:
Ik denk dat je kans klein is. Helemaal als je geen klachten hebt, en je niets voelt. Als je toch bang bent ga eens met je huisarts praten. Hij kan je ws vertellen waar je op moet letten en of je je ├╝berhaupt zorgen moet maken..
lemoos2 @ 15-01-2015 22:30:
Als je je echt grote zorgen maakt, maak dan een afspraak bij de huisarts. Die kan jou ook vertellen hoe je een zelfonderzoek moet uitvoeren, waar je op moet letten.
Ik heb ook eens al mijn moed bijeen verzameld en mijn vraag over zelfonderzoek voorgelegd. Al die algemene sites hielpen niet qua tips. Mijn hele voorgevel bleek een schreeuwend alarmsignaal te zijn. De boel is letterlijk doorgelicht en ik heb van een specialist tips gekregen. Soms wijkt jouw lichaam af van de standaardnormen en kun je onzeker worden als je voor het eerst gaat 'testen'. Wat normaal voor jouw lijf is weet je meestal pas na een tijdje regelmatig zelfonderzoek.
MarianneDavids @ 15-01-2015 22:32:
O hemel, laat je nakijken in plaats van te gaan hypochonderen.
NummerZoveel @ 15-01-2015 22:32:
Volgens mij komt dit vaker voor op latere leeftijd, maar controleren is altijd belangrijk. Ook omdat je dan jouw eigen lijf beter leert kennen en dus ook afwijkingen sneller voelt. Zie hier veel info:
(Ik las op Google ook dat er een app is en video's zijn waarin je kunt zien hoe je dat moet doen).
misspatrice @ 16-01-2015 12:14:
Mijn eerste vriend had teelbalkanker.
Hij had geen pijn aan zijn bal. Wel ontzettende rugpijn (achteraf gezien was dit het eerste teken).
Na de sex was ik hem aan het strelen. Ik vond dat zijn bal harder was dan normaal. Het leek of er een pingpongballetje in zat. Hij zei toen dat dat normaal was na de sex (ontkenning?).
Na een week was het nog zo en begon hij zich toch zorgen te maken. Naar de huisarts. Die vertrouwde het niet en stuurde hem door voor onderzoeken. Scans gemaakt, en ng wat andere dingetjes onderzocht. Het kon een ontsteking zijn of kanker.
De dag erna, vergeet het nooit, 07.04u werd ik gebeld. "Ik heb kanker en wordt over 1,5 uur geopereerd. Kom je naar me toe?"
Hij had fase 3. Uitgezaaid naar longen, er zat een uitzaaing bij zijn keel en tussen zijn nieren in. Hij is uiteindelijk 4 keer voor tumoren geopereerd, 1 keer omdat zijn teelbalprotese zich af stootte en heeft 4 chemo kuren gehad.
Hij is een 3 jaar clean geweest. We zijn uit elkaar gegaan.
5 jaar geleden kreeg hij te horen dat er weer kanker zat. Een tumor naast zijn aorta. Ziekenhuizen in Maastricht, Amsterdam en Rotterdam gaven hem op. Omdat ik ervan overtuigd was dat hij het zou redden, zei ik dat hij naar Belgie moest gaan omdat ze daar meer risico's durven te nemen. Heeft hij gedaan. Daar is hij geopereerd 50/50% kans op overleven.
Nu 5 jaar later springt hij nog altijd rond. Is zelfs nu met zijn vrouw bezig om een kindje te krijgen.
Kan het je overkomen? Ja.
Wil dat zeggen dat je het nu hebt? nee.
Zodra jij het idee hebt dat er iets iet klopt aan je lichaam, moet je naar een dokter gaan.
En je niet zo snel bang laten maken door tv.
kefboy708 @ 16-01-2015 23:20:
Ik heb een afspraak gemaakt maandag bij de dokter, bij jawel een vrouwelijke arts. De mannelijke arts is dinsdag en woensdag en ik wil niet wachten dus ga ik maar maandag. Zo een probleem moet het niet zijn lijkt me. Sinds gister denk ik er de heletijd aan, vreemd genoeg heb ik een raar gevoel in mijn linkerlies/linkerbal. Kan dit door een spier komen of is het omdat ik zo bang ben en dat ik nu ineens die dingen gaan krijgen?
kefboy708 @ 17-01-2015 11:18:
Mijn ballen zijn helemaal niet hard eigenlijk. Toen ik met mn duim en vinger op de gebruikelijke wijze (denk ik) testte of er wat was voelde k bij beide eerst niks maar toen, een beetje achter mn rechter bal iets kleins. Ik weet niet wat het is misschien iets die sperma naar de penis lijdt? Ik weet het niet dat maakt me ook bang en sinds donderdag avond dus sinds ik bang werd heb ik steeds een raar gevoel in mn linkerlies wat ik eerst nooit had.
reisa1978 @ 17-01-2015 12:20:
>
> **[kefboy708 schreef op 16 januari 2015 @ 23:20]**
Ik heb een afspraak gemaakt maandag bij de dokter, bij jawel een vrouwelijke arts. De mannelijke arts is dinsdag en woensdag en ik wil niet wachten dus ga ik maar maandag. Zo een probleem moet het niet zijn lijkt me. Sinds gister denk ik er de heletijd aan, vreemd genoeg heb ik een raar gevoel in mijn linkerlies/linkerbal. Kan dit door een spier komen of is het omdat ik zo bang ben en dat ik nu ineens die dingen gaan krijgen?

Als je er op gaat letten, voel je ineens van alles. En dat is heel normaal. Probeer je niet druk te maken dit weekend, dat is echt zonde van je tijd. Wacht rustig je afspraak af.