[category: Gezondheid]

omeprazol
libella @ 08-10-2013 13:04:
Gebruikt hier ook iemand Omeprazol 20 mg voor de maag..En heb je daar ook na een tijd innemen flinke bijwerkingen van?
Ik ben al 2 weken duizelig en dan het gevoel dat ik ga flauwvallen,last van diarree en heb koude handen.
Ik weet niet zeker of het daardoor komt,ben bij de huisarts geweest en die stuurt mij voor de zekerheid door naar de neuroloog.Maar ik ga die capsules niet meer innemen.Kijken of het daar van is.
bootje_op_de_golven @ 08-10-2013 13:07:
Tja, het kan, kijk maar naar de bijsluiter. Goed dat de huisarts je serieus neemt.
Maar als jij standaard omeprazol gebruikt, dan is er vast meer aan de hand, misschien komen de klachten daar wel van?
Succes met puzzelen!
giraf007 @ 08-10-2013 14:15:
er is waarschijnlijk wel een reden waarom je die omeprazol gebruikt, is het in combinatie met andere medicatie? Het is niet altijd slim om er dan zomaar mee te stoppen. Je gebruikt het niet voor niets lijkt me
Hoop dat je snel achter de oorzaak van je klachten komt
johand @ 08-10-2013 14:17:
Ik heb daar jaren geleden ook last van gehad.. Ik ben ook gestopt met dat omeprazol en na een tijdje was ik weer de oude. Om de maagpijn te voorkomen ben ik overgestapt naar een huis en tuin middel. Een aardapppel. Op internet zijn diverse "recepten" terug te vinden. Zelf hanteerde ik het volgende: Schil een kleine aardappel, snij de aardappel in hele kleine stukjes. Doe de stukjes in een mok en doe er kokend water bij. Roer het een tijd en als het een beetje is afgekoeld eet/drink dat de mok leeg (een halve of driekwart mok is voldoende). Doe dat 2 tot 3 keer per dag en je maagpijn of brandend maagzuur verdwijnt.
libella @ 08-10-2013 14:56:
Dat is een goede tip ,johand.Ik ga hem zeker uitproberen.
Dus jij had ook deze verschijnselen.Ben ik gelukkig niet de enige.Maar ik laat het toch maar voor de zekerheid nakijken in het ziekenhuis.De andere ook bedankt voor jullie reactie.
bootje_op_de_golven @ 08-10-2013 15:01:
Dat is helemaal geen goede tip van Johan. Johan is namelijk geen arts, Johan kent jou niet en Johan kent jouw dossier niet. Dus mag Johan daar helemaal niets over zeggen, want als jij straks ernstige maagklachten krijgt door het domme advies van Johan die niet wist waarom je dit medicijn gebruikt, dan ben jij de sjaak.
Ja, deze klachten komen voor, het is aan jou en de arts om te kijken wat je het beste kunt doen nu. Dat heb je goed gedaan.
Carenza @ 08-10-2013 15:41:
Slik het al zeven jaar en zonder enige bijwerking. Helaas geen tips en trucs dus! ![:rose:]
johand @ 08-10-2013 15:49:
>
> **[bootje_op_de_golven schreef op 08 oktober 2013 @ 15:01]**
Dat is helemaal geen goede tip van Johan. Johan is namelijk geen arts, Johan kent jou niet en Johan kent jouw dossier niet. Dus mag Johan daar helemaal niets over zeggen, want als jij straks ernstige maagklachten krijgt door het domme advies van Johan die niet wist waarom je dit medicijn gebruikt, dan ben jij de sjaak.

.

Ik ben geen arts, maar aan een aardappel is nog nooit iemand dood gegaan in mijn beleving. Libella geeft aan dat ze omeprazol heeft voorgeschreven voor haar maag. Dat lijkt mij toch een heel duidelijke aanwijzing. Als er wat anders aan de hand was geweest in eerste instantie dan had de huisarts geen omeprazol voorgeschreven. Hetgeen Libella beschrijft kunnen inderdaad bijwerkingen zijn, die kans is heel groot.
Dus bootje op de golven het is geen dom advies, het is een heel verstandig advies dat het proberen zekers waard is. Als Libella na 3 dagen nog geen verbetering voelt met haar maagklachten dan heeft ze het in ieder geval geprobeerd. Van die bijwerkingen van het omeprazol kan ze nog wel een week of twee last van hebben. Dat had ik toen ook.
noglangnietjarig @ 08-10-2013 16:08:
Allereerst moet je weten dat problemen met maagzuur niet het gevolg zijn van teveel maagzuur maar van te weinig maagzuur. Het spijsverteringskanaal is een buis waarin voedsel van boven naar beneden hoort te stromen, maar velen merken dagelijks dat het ook andersom kan, van onder naar boven. Is dit een wrede grap van de natuur? Nee, zeer zeker niet. Er is een spier die open en dicht hoort te gaan en die de verbinding vormt tussen je slokdarm en je maag. Dit noemt men vaak de maagpoort of het middenrif. Deze spier hoort zich te sluiten als er voldoende maagzuur aanwezig is met de juiste zuurgraad (zeer zuur, een pH van 2 of lager). Bij onvoldoende maagzuur van de juiste pH sluit deze spier zich niet, waardoor het weinige maagzuur dat je hebt omhoog kan komen.
Hoe kan het dan dat het omhoog komt en niet op zijn plek blijft? Je moet weten dat het maagzuur maar voor 1 ding ontworpen is: de vertering van de grootste moleculen in ons voedsel, nl. de eiwitten. Deze moeten letterlijk opgelost worden in zoutzuur (maagzuur is waterstofchloride, vloeibaar chloor), de darmbacterien kunnen deze grote moleculen niet afbreken. De allergrootste eiwitmoleculen in ons voedsel zijn dierlijke eiwitten en gluten in granen. Het mag duidelijk zijn dat als je te weinig maagzuur hebt je dus ook onvoldoende in staat bent deze kanjers van moleculen af te breken. Gevolg: een verstoppende en verstikkende massa van onverteerd eiwitrijk voedsel. Dit lokt anaerobe (zuurstofarme) micro-organismes als bacterien en schimmels, de opruimers en vuilnismannen van moeder natuur. Deze doen zich tegoed aan de half verteerde massa d.m.v. gisting en rotting. Hierdoor ontstaan gassen, die een opgeblazen gevoel geven en ervoor zorgen dat het maagzuur omhoog gestuwd wordt.
Hieruit kun je dus opmaken dat je een slechte eiwitvertering hebt. Ga bij jezelf na wanneer deze klachten optreden en wat je dan gegeten hebt. De kans is erg groot dat deze klachten volgen na de consumptie van vlees, zuivel, eieren of granen. Met deze voedingsmiddelen ben je dus bacterien en schimmels aan het voeden. Je kunt er dan voor kiezen om dergelijke voedingsmiddelen te vermijden, maar daar maak je je spijsvertering niet sterker van. Je blijft dan nog steeds zitten met de volgende problemen:
Je alvleesklier produceert alleen bij voldoende maagzuur van de juiste zuurgraad het basisch natriumbicarbonaat en je galblaas produceert alleen bij voldoende maagzuur van de juiste zuurgraad basische galzouten. Deze zijn bedoeld om het maagzuur enigzins te neutraliseren, omdat alleen bij de juiste zuur-basebalans de alvleesklier spijsverteringsenzymen produceert die van belang zijn voor de vertering van specifieke voedingsmiddelen, zoals pepsine (een eiwitsplitsend enzym), protease (een eiwitafbrekend enzym), lipase (een vetafbrekend enzym) en amylase (een koolhydraatafbrekend enzym). Het vermijden van eiwitrijke voeding lost dit probleem niet op, je moet je maagzuurproductie op gang zien te krijgen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:
\- Eet meer hoogwaardig zout. Keltisch zeezout is het beste ([www.keltischzeezout.com](http://www.keltischzeezout.com)). De kern van alle zout is natriumchloride. Eenmaal in je lichaam wordt dit opgesplitst in natrium en chloride. De natrium gaat naar je bijnieren, de chloride naar je maagzuur. Het is de enige voedselbron van de mens van chloride, wat aangeeft hoe belangrijk zout is voor de mens! Denk ook aan zoutrijke planten als selderij, dat niet voor niets sel-derij genoemd wordt ('sel' is zout).
\- Wees niet bang voor zuren. Denk hierbij aan appelazijn of balsamico-azijn, maar ook zure, gefermenteerde voeding en dranken, zoals zuurkool, volle yoghurt (als het grote melkeiwit caseine in koeienmelk een probleem is dan kiezen voor yoghurt van geiten- of schapenmelk), brooddrank, zuurdesembrood (kies voor oude graansoorten als rogge, gerst, spelt, kamut en vermijd tarwe), zure bessen etc.
Ten slotte moet je je nog afvragen hoe het kan dat je zo weinig maagzuur aanmaakt. De oorzaak hiervan is: stress. Ieder van ons is wel eens in de rouw geweest door het verlies van een dierbare. Je krijgt dan letterlijk geen hap door je keel. Je lichaam zet dan alle zeilen bij om je uit de stress te krijgen en wil geen energie verspillen aan voedselvertering.
noglangnietjarig @ 08-10-2013 16:16:
[http://hormonaledisbal.fo ... -veel- maagzuur-t2892.html](http://hormonaledisbal.forum2go.nl/te-weinig-of-te-veel- maagzuur-t2892.html)
De Gevaren van te weinig maagzuur
Wanneer je last hebt van een opgeblazen gevoel, winderigheid, een verstoorde spijsvertering, zuurbranden en een aantal andere zaken die met voedsel te maken hebben, zoals diarree en constipatie, dan zou je wel eens kunnen lijden aan te weinig maagzuur. Wanneer je ouder dan 40 jaar bent is er een kans van 40% dat dit bij jou het geval is. **Waarschijnlijk heb je op een of ander moment voor of na je maaltijd een antacidum of een zuurremmend medicijn gebruikt om je te helpen met dit probleem. Als dat het geval is, dan doe je precies het tegenovergestelde van wat je lichaam nodig heeft om de effecten van te weinig maagzuur op te heffen**. Zo vreemd als het lijkt, de symptomen van te weinig maagzuur zijn vrijwel dezelfde als die van een overproductie van maagzuur. Maar een overproductie van maagzuur komt zelden voor. De behandeling is echter helemaal anders. Om je beter te voelen, moet je maag méér maagzuur produceren, niet minder.
Symptomen van te weinig maagzuur (Hypochloorhydrie)
Te weinig maagzuur is een spijsverteringsstoornis waarbij er een laag niveau van HCl in de maag is. Dit staat ook bekend als hypochloorhydrie, verlaagd maagzuur en achloorhydrie.
Symptomen van te weinig maagzuur:
Overgroei van bacteriën/schimmels
Slechte adem
Boeren
Opgeblazen zijn
Diarree en constipatie
Vermoeidheid
Overgevoeligheden voor voedsel
Een vol gevoel
Gasvorming
Hoofdpijnen **Brandend maagzuur **
Toename van het voorkomen van parasitaire infecties
Indigestie of gestoorde spijsvertering
Problemen met absorptie
Misselijkheid
Tekorten aan nutriënten
Rectale jeuk
Maagpijn en spanning
Onverklaarbare honger
Overgeven
Verzwakte haren, nagels en huid
Schimmelinfecties en nog een aantal kwalen
Hoe te weinig maagzuur chaos in de spijsvertering veroorzaakt
Omdat ons gehele spijsverteringsproces van de onderdompeling van het voedsel in een gezonde hoeveelheid maagzuur afhankelijk is, is het moeilijk om de potentiële catastrofale gevolgen van een conditie, die door een abnormaal kleine hoeveelheid maagzuur wordt gekenmerkt, te overdrijven.
Zonder HCl kan de vertering van eiwit, koolhydraten en vet niet goed worden voltooid. De maag heeft HCl nodig om de maag te beschermen tegen bacteriële- en schimmelovergroei (bacteriën en schimmels kunnen niet in een zure omgeving overleven). HCl helpt ook bij het goed absorberen van essentiële vitamines en mineralen.
De aanwezigheid van onverteerd voedsel in de dunne darm en het colon kan spijsverteringschaos veroorzaken doordat dit een overgroei van schadelijke bacteria veroorzaakt die dan toxines produceert die door de lever worden geabsorbeerd. Deze interne oorlogvoering veroorzaakt een enorme stress op een van onze meest vitale organen, de lever. De lever moet dan twee keer de hard werken om zichzelf te ontgiften.
Er is vaak een lange ontledigingstijd van de maag bij te weinig maagzuur en we weten dat, hoe langer de bacteriën blijven zitten, hoe sneller ze zich reproduceren. Toxines worden geproduceerd en dan door de lever geabsorbeerd.
Ongeacht hoe goed je eet, slechte vertering en malabsoptie van nutriënten is het eindresultaat van te weinig maagzuur. Zonder adequate voeding zul je een doel zijn voor infectieuze en degeneratieve ziekten.
Verder kan deze toxische conditie, die we als disbiose kennen, als resultaat tot vermoeidheid, gas, hoofdpijnen, hoge bloeddruk, slapeloosheid, irritatie, spierpijnen, veranderingen in persoonlijkheid en vele andere problemen leiden.
Ziekten die met te weinig maagzuur in verband worden gebracht
Veel van wat we eten bevat bacteriën. Normaalgesproken doodt maagzuur de schadelijke bacteriën en werkt om ziekten op afstand te houden. Bij mensen met te weinig maagzuur komen meer dan gemiddeld ziekten voor omdat schadelijke bacteriën in hun dunne darm terecht komen i.p.v. door het maagzuur in hun maag gedood te worden.
Vaak, zonder te weten waarom, voelen mensen met te weinig maagzuur zich niet goed. Dit is nauwelijks verwondelijk, omdat er zoveel gezondheidsproblemen met te weinig maagzuur in verband worden gebracht.
Aandoeningen die met te weinig maagzuur zijn te maken hebben zijn:
Allergieën
Astma
Auto-immuunaandoeningen
Chronisch candida
CVS
Chronische hepatitis
Chronisch allergische huidaandoeningen
Droge huid
Eczeem
Ziekte van de galblaas
Gastro-intestinale infecties en parasieten
Hypoglycemie
Lupus
Osteoporosis
Psoriasis
Verminder nachtzicht
Reumatoïde artritis
Rosacea
Schildklieraandoeningen
Diabetes type 1 en 2
Vitiligo (een huidaandoening die door witte plekken wordt gekenmerkt)
Broze haren, nagels en huid
Wat veroorzaakt te weinig maagzuur?
Het ouder worden is een van de belangrijkste oorzaken van te weinig maagzuur. Hoewel, bijnierinsufficiëntie, de consumptie van alcohol, bacteriële infectie en chronische stress ook met deze aandoening in verband worden gebracht.
Het testen van te weinig maagzuur
Te weinig maagzuur heeft een geschiedenis van niet serieus genomen te worden door de medici. Als resultaat is het vaak een verkeerd gediagnosticeerde en vaak ondergediagnosticeerde aandoening.
Soms wordt te weinig maagzuur gewoon onbehandeld gelaten, in andere gevallen worden er grote hoeveelheden zuurremmende middelen voorgeschreven alsof men te veel maagzuur zou hebben in plaats van te weinig.
Een precieze test is beschikbaar. De Heidelberg Gastric Analysis test is een precieze, wat dure test die in een tot twee uur klaar is.
De patiënt slikt een capsule van de grootte van een vitaminesupplement die een pH meter en een radiozender bevat. Vervolgens wordt er een oplossing van natriumbicarbonaat gedronken om het maagzuur vrij te maken. Schommelingen in pH levels worden overgebracht naar een ontvanger en vervolgens in grafiek gebracht. De capsule wordt normaal uitgescheiden.
Nauwkeurig testen is heel belangrijk bij te weinig maagzuur omdat de spijsverteringsproblemen verward kunnen worden met maagzweren en hyperaciditeit, aandoeningen die met een teveel aan maagzuur worden geassocieerd.
Normaal gesproken zal men meteen na een maaltijd bij te weinig maagzuur indigestie en ongemak ervaren en zal men 1-6 uur na de maaltijd discomfort hebben bij overproductie van maagzuur (zelfs wakker worden gedurende de nacht.)
Je kunt ook op je eigen risico wat thuistesten doen. Als je antacida en zuurremmende medicijnen hebt geprobeerd en ze lijken niet te werken voor je, probeer dan één of twee eetlepels pure appelcider azijn te drinken (of mix het met een kleine hoeveelheid water om het door te slikken) als je last hebt van indigestie. Als dit je indigestie verlicht dan heb je hoogst waarschijnlijk te weinig maagzuur.
Er zijn nog wat manieren om zelf te testen of je te veel of te weinig maagzuur hebt:
Natriumbicarbonaat
(Als je vermoedt dat je te weinig maagzuur hebt)
Gebruik een afgestreken theelepel (= 5ml) opgelost in water en drink het op een lege maag. Let even op de houdbaarheidsdatum op de doos.
· Als je genoeg maagzuur hebt zal het natriumbicarbonaat in gas worden omgezet en binnen vijf tot tien minuten boeren produceren. Drink meer water om de effecten van het natriumbicarbonaat te minimaliseren.
· Als je geen effect hebt dan lijdt je hoogst waarschijnlijk aan te weinig maagzuur.
Citroensap
(Als je te veel maagzuur verwacht)
Neem een eetlepel citroensap als je last hebt van brandend maagzuur.
· Als dit tegen je symptomen helpt, dan is dat een indicatie dat je te weinig maagzuur hebt.
· Als de symptomen erger worden dan wil dat zeggen dat je te veel maagzuur hebt.
Te weinig maagzuur behandelen
Als de diagnose eenmaal is gemaakt kun je ervoor kiezen om het tekort aan maagzuur met een meervoudige benadering aan te pakken.
Betaïne HCL supplementen die 30 of 40 mg pepsine bevatten worden ten zeerste aanbevolen. Wanneer dit bij maaltijden wordt genomen, kan betaïne helpen meer maagzuur te produceren. Het gebruik van betaïne kan je maag helpen om uit zichzelf meer maagzuur te produceren.
Behalve supplementen kan het eten van voeding die betaïne bevat je lichaam helpen om meer maagzuur te produceren. Bronnen van betaïne zijn bieten, broccoli, spinazie en goedkope wijnen. Van mensen die jarenlang geleden hebben aan te weinig maagzuur is bekend dat zij met betaïne HCl onmiddellijke en levensveranderende resultaten hebben bereikt.
Diëtisten en vele andere naturopaten adviseren iedereen van boven de veertig om dagelijks spijsverteringssupplementen te nemen. Om een betere algemene spijsvertering te krijgen wordt het nemen van spijsverteringssupplementen bij de maaltijd aanbevolen. Kies voor maximum effectiviteit spijsverteringssupplementen die ook betaïne HCl bevatten.
Als je antibiotica gebruikt of wanneer je verstoringen zoals te weinig maagzuur hebt, kunnen probioticasupplementen een gezond milieu in het maagdarmkanaal creëren. Een probioticasupplement van hoge kwaliteit kan helpen bij het behandelen van spijsverteringsproblemen en candida in de darmen en kan je lichaam ook helpen om een hele serie van ziekten die door slechte bacteriën worden veroorzaakt af te weren.
Tweewekelijkse injecties met vitamine B12 gedurende 3 weken wordt vaak medisch aanbevolen; neem contact op met je arts.
Gember is een klassiek tonicum voor het spijsverteringskanaal. Het stimuleert de spijsvertering en houdt de darmspieren op spanning, een sleutelfactor om de ontledigingstijd te versnellen. Gember wordt ook aanbevolen om parasieten zoals rondwormen (nematoda) en trematoda in het bloed te bevechten.
_________________
Wapiti @ 08-10-2013 16:18:
>
> **[johand schreef op 08 oktober 2013 @ 15:49]**
[...]


Ik ben geen arts, maar aan een aardappel is nog nooit iemand dood gegaan in mijn beleving. Libella geeft aan dat ze omeprazol heeft voorgeschreven voor haar maag. Dat lijkt mij toch een heel duidelijke aanwijzing. Als er wat anders aan de hand was geweest in eerste instantie dan had de huisarts geen omeprazol voorgeschreven. Hetgeen Libella beschrijft kunnen inderdaad bijwerkingen zijn, die kans is heel groot.
Dus bootje op de golven het is geen dom advies, het is een heel verstandig advies dat het proberen zekers waard is. Als Libella na 3 dagen nog geen verbetering voelt met haar maagklachten dan heeft ze het in ieder geval geprobeerd. Van die bijwerkingen van het omeprazol kan ze nog wel een week of twee last van hebben. Dat had ik toen ook.

Sorry hoor maar ik ben het toch eens met Bootje. Tuurlijk slikt TO de omeprazol voor haar maag. Daarvoor is een maagbeschermer ook bedoeld. Het kan echter best zijn dat ze dat doet omdat ze bijv pijnstillers slikt die slecht zijn voor haar maag en dat die maagbeschermers je maag daarvoor beschermen.
Wanneer een aardappel voldoende zou zijn, dan zou de huisarts of de specialist dat wel hebben gezegd, niet dan?
leoni @ 08-10-2013 16:25:
Ik gebruik het nu al 2 jaar zonder problemen. Bij mij is het trouwens niet omdat ik teveel of te weinig maagzuur heb, maar omdat mijn maagklepje niet voldoende sluit. Ik gebruik alleen als last heb. Ik mag niet lang rond lopen met mijn klachten anders kan mijn slokdarm aangetast worden. Ik zou dus oöliet zomaar stoppen.
Wacht even je afspraak af en vraag het aan de arts.
anoniempje310314 @ 08-10-2013 16:31:
>
> **[Wapiti schreef op 08 oktober 2013 @ 16:18]**
[...]


Sorry hoor maar ik ben het toch eens met Bootje. Tuurlijk slikt TO de omeprazol voor haar maag. Daarvoor is een maagbeschermer ook bedoeld. Het kan echter best zijn dat ze dat doet omdat ze bijv pijnstillers slikt die slecht zijn voor haar maag en dat die maagbeschermers je maag daarvoor beschermen.
Wanneer een aardappel voldoende zou zijn, dan zou de huisarts of de specialist dat wel hebben gezegd, niet dan?

Dit dus.
Omeprazol wordt heel vaak in combinatie met andere medicijnen voorgeschreven, niet alleen i.c.m. pijnstillers. De klachten die TO ervaart en toeschrijft aan de omeprazol, zijn vervelend. Maar niet half zo vervelend als de klachten die kunnen ontstaan bij _zonder medische begeleiding_ die omeprazol zomaar weglaten. TO, je hebt dat spul voorgeschreven gekregen met een reden, door een arts. Overleg met die arts (of een andere arts met hetzelfde specialisme) of je klachten van de omeprazol kunnen komen, of je de omeprazol weg kunt laten en of er een alternatief is voor omeprazol. Dat is ook het moment om de aardappel-remedie te bespreken. Vindt de arts dat een goed idee, dan zul je dat heus wel horen.
noglangnietjarig @ 08-10-2013 16:45:
Ik geloof dat elke maagbeschermer overbodig is omdat die er juist voor zorgt dat je maagzuur helemaal verdwijnt. Dan zijn de rapen pas gaar.
Maagzuur heb je nl om de eiwitten (vlees) te verteren.
Te weinig of geen maagzuur geeft juist klachten en niet anders om.
Andersom is vrijwel onmogelijk.
Maargoed, ik heb ook 50 jaar geloofd dat het goed is wat de dokter voorschrijft en wat big pharma ons aan (overbodige) medicijnen opdringt.
kadanz @ 08-10-2013 16:49:
Tsja, heb het een hele tijd geleden gebruikt en mijn maagklachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Geen verdere bijwerkingen gehad.
noglangnietjarig @ 08-10-2013 16:54:
>
> **[kadanz schreef op 08 oktober 2013 @ 16:49]**
Tsja, heb het een hele tijd geleden gebruikt en mijn maagklachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Geen verdere bijwerkingen gehad.


Hier hetzelfde Kadanz, ik verging van de pijn op een vakantie en heb het daarna voorgeschreven gekregen van de ha.
Ik was al weer een hele poos van de omeprazol af toen ik me er in ging verdiepen hoe dingen nu werkelijk in elkaar zitten.
Ik drink dagelijks appelazijn met water, citroen met water en ik slik HCL, want je kunt bijna niet te veel maagzuur hebben.
(Maar **men** doet ons anders geloven)
libella @ 08-10-2013 16:58:
Goh,dat zijn flink wat verhalen om te lezen.Ik weet niet wat voor zuurbranden ik heb.De Omeprazol hielp wel goed.Ik had maar 1 pil in de 3 a 4 dagen.Maar vorige week begonnen de klachten en dit is nu de tweede week .Dacht eerst dat ik griep had maar dat is niet zo.Ik zelf denk toch dat het de bijwerkingen zijn.Maar de arts is voorzichtig en stuurt mij dus naar een Neuroloog.En dat doe ik dan maar.Maar van die aardappel ga ik wel proberen.Zal toch geen kwaad kunnen denk ik.Ik slik nog wel Perindopril (bloeddruk) en Thyrax (schildklier).Maar dat kon samen geen kwaad zei de arts.
kadanz @ 08-10-2013 17:06:
noglangnietjarig, ik had het juist over omeprazol ![:\)]
Het heeft me binnen een mum van tijd van mijn klachten afgeholpen.
johand @ 08-10-2013 17:13:
>
> **[Wapiti schreef op 08 oktober 2013 @ 16:18]**
[...]


Sorry hoor maar ik ben het toch eens met Bootje. Tuurlijk slikt TO de omeprazol voor haar maag. Daarvoor is een maagbeschermer ook bedoeld. Het kan echter best zijn dat ze dat doet omdat ze bijv pijnstillers slikt die slecht zijn voor haar maag en dat die maagbeschermers je maag daarvoor beschermen.
Wanneer een aardappel voldoende zou zijn, dan zou de huisarts of de specialist dat wel hebben gezegd, niet dan?
De reden dat een huisarts of specialist niet met huis tuin en keuken middelen aankomt heeft soms te maken met het feit dat ze daar geen cent aan verdienen.
noglangnietjarig @ 08-10-2013 18:05:
>
> **[kadanz schreef op 08 oktober 2013 @ 17:06]**
noglangnietjarig, ik had het juist over omeprazol ![:\)]

Het heeft me binnen een mum van tijd van mijn klachten afgeholpen.
Ik ook en ik zei ook dat het 'hielp'.
kadanz @ 08-10-2013 18:10:
>
> **[johand schreef op 08 oktober 2013 @ 17:13]**
[...]


De reden dat een huisarts of specialist niet met huis tuin en keuken middelen aankomt heeft soms te maken met het feit dat ze daar geen cent aan verdienen.
Als huis tuin en keukenmiddelen zouden helpen, waarom ga je dan nog naar een arts?
260114anoniem @ 08-10-2013 20:53:
Ik gebruik het al jaren zonder last re hebben van bijwerkingen. Vroeger slikte ik Losec maar nu al jaren Omeprazol 40. Gelukkig geen last van de bijwerkingen die jij omschrijft!
Wapiti @ 08-10-2013 20:54:
>
> **[johand schreef op 08 oktober 2013 @ 17:13]**
[...]


De reden dat een huisarts of specialist niet met huis tuin en keuken middelen aankomt heeft soms te maken met het feit dat ze daar geen cent aan verdienen.

Ooo daarom doen ze dat dus niet! Daarom is het idd slim voor TO om ovrr te stappen naar aardappels. En ik neem meteen jouw advies ter harte en stap ook meteen over.
En weet je wat ik stop meteen met alle andere medicijnen want wrs zijn daar ook huis, tuin en keukenmiddeltjes voor!
Wapiti @ 08-10-2013 20:55:
>
> **[kadanz schreef op 08 oktober 2013 @ 18:10]**
[...]

Als huis tuin en keukenmiddelen zouden helpen, waarom ga je dan nog naar een arts?
En mn serieuze reactie is dat ik me bij bovenstaande aansluit.
abc @ 08-10-2013 21:18:
Ik gebruik nu bijna een jaar Omeprazol 40 en heb echt veel minder last van mijn maag. Ik gebruik veel andere (heftige) medicijnen en heb dit erbij gekregen als bescherming voor mijn maag. Ik ben zelfs voor een deel van mijn hoestklachten af, maagzuur dat omhoog komt kan voor een hoestprikkel in de luchtwegen zorgen schijnt. Ik geloofde er niks van, maar mijn hoestklachten werden echt minder.
Een paar dagen nadat ik met de omeprazol was begonnen kreeg ik ineens allemaal uitslag op mijn gezicht, hoofdhuid, armen en buik. Volgens de huisarts was dat een allergische reactie ergens op en zou het van de omeprazol kunnen komen. Ik ben daar toen mee gestopt en overgegaan op Ranitidine en tijdelijk extra antihistamine geslikt (gebruik in sowieso standaard). Na een paar weken toch weer de omeprazol gebruikt en sindsdien probleemloos gebruikt.
johand @ 08-10-2013 22:50:
>
> **[Wapiti schreef op 08 oktober 2013 @ 20:54]**
[...]

Ooo daarom doen ze dat dus niet! Daarom is het idd slim voor TO om ovrr te stappen naar aardappels. En ik neem meteen jouw advies ter harte en stap ook meteen over.
En weet je wat ik stop meteen met alle andere medicijnen want wrs zijn daar ook huis, tuin en keukenmiddeltjes voor!

Wapiti, je moet eerst kijken of je zelf beter kan worden zonder een arts door middel van huis en tuin en keukenmiddeltjes. Dat is mijn stelling. Je kan nu wel een gekscherende opmerking er over maken, dat is gewoon kul. Kan je niks vinden als huis, tuin en keuken middel of helpt dat niet of loop je er te lang mee, dan is het verstandig om naar een huisarts te maken.
PS nog een tip voor je, bij keelpijn gorgelen met zout. Ook dat helpt ![:smile:]
johand @ 08-10-2013 22:53:
>
> **[kadanz schreef op 08 oktober 2013 @ 18:10]**
[...]

Als huis tuin en keukenmiddelen zouden helpen, waarom ga je dan nog naar een arts?
Het antwoord lijkt mij heel eenvoudig, als het huis tuin en keukenmiddel niet helpt, het te lang gaat duren of als er geen huis tuin en keukenmiddel is of als je het gewoon niet vertrouw.
Cherke @ 08-10-2013 23:08:
Ik had ook veel last van Omeprazol.Pantoprazol gekregen van de specialist en sindsdien nergens meer last van.Slik het om (maag) bijwerkingen andere medicijnen te neutraliseren dus niet zelfde klachten als jij TO
Wapiti @ 09-10-2013 09:28:
>
> **[johand schreef op 08 oktober 2013 @ 22:50]**
[...]


Wapiti, je moet eerst kijken of je zelf beter kan worden zonder een arts door middel van huis en tuin en keukenmiddeltjes. Dat is mijn stelling. Je kan nu wel een gekscherende opmerking er over maken, dat is gewoon kul. Kan je niks vinden als huis, tuin en keuken middel of helpt dat niet of loop je er te lang mee, dan is het verstandig om naar een huisarts te maken.
PS nog een tip voor je, bij keelpijn gorgelen met zout. Ook dat helpt ![:smile:]
In wezen denk ik dat we het met elkaar grotendeels eens zijn hoor. Ik ben ook geen groot voorstander om meteen aan de medicijnen te gaan. Maar imho is er een wezenlijk verschil tussen kleinere klachten zoals zure oprispingen en een zere keel en grotere zaken zeg maar. Bij TO kan het zo zijn dat ze zure oprispingen had en toen omeprazol kreeg. Dat zou je mss met aardappels kunnen opvangen. Maar wanneer ze het slikt om haar maag tegen andere medicijnen te beschermen dan vind ik jouw aardappeltip want minder slim.
Wapiti @ 09-10-2013 09:33:
>
> **[noglangnietjarig schreef op 08 oktober 2013 @ 16:45]**
Ik geloof dat elke maagbeschermer overbodig is omdat die er juist voor zorgt dat je maagzuur helemaal verdwijnt. Dan zijn de rapen pas gaar.

Maagzuur heb je nl om de eiwitten (vlees) te verteren.
Te weinig of geen maagzuur geeft juist klachten en niet anders om.
Andersom is vrijwel onmogelijk.
Maargoed, ik heb ook 50 jaar geloofd dat het goed is wat de dokter voorschrijft en wat big pharma ons aan (overbodige) medicijnen opdringt.
Zienook mijn vorige reactie. Er is imho een wezenlijk verschil tussen het slikken van een maagbeschermer om zure oprispingen tegen te gaan of het slikken ervan om je maag te beschermen voor medicijnen die je inneemt. In jouw geval vind ik het slikken van zelfs rennies niet zo slim, maar ik slik zelf wel omeprazol omdat ik bepaalde medicijnen gebruik en mijn maag daartegen moet worden beschermd.
feigje @ 09-10-2013 09:57:
Als je het slikt ivm inname van andere medicatie om je maag te beschermen gaaf dan goed aan bij de neuroloog wat je slikt en de hoeveelheid.
Ik heb 9 maanden Omeprazol geslikt in combinatie met.
Morfine, Tramadol en Naproxen.
Heb in het begin de zelfde klachten gehad als jij omschrijft en ik kreeg uiteindelijk een maagbloeding.
De hoeveelheid Omeprazol was te laag die ik kreeg.
Gelukkig gebruik ik de medicijnen niet meer en heb ik geen maagbeschermer meer nodig.
Goed dat je huisarts je zo serieus neemt en je door verwijst.
Succes ermee.
nina1966 @ 09-10-2013 10:02:
>
> **[johand schreef op 08 oktober 2013 @ 15:49]**
[...]


Ik ben geen arts, maar aan een aardappel is nog nooit iemand dood gegaan in mijn beleving. Libella geeft aan dat ze omeprazol heeft voorgeschreven voor haar maag. Dat lijkt mij toch een heel duidelijke aanwijzing. Als er wat anders aan de hand was geweest in eerste instantie dan had de huisarts geen omeprazol voorgeschreven. Hetgeen Libella beschrijft kunnen inderdaad bijwerkingen zijn, die kans is heel groot.
Dus bootje op de golven het is geen dom advies, het is een heel verstandig advies dat het proberen zekers waard is. Als Libella na 3 dagen nog geen verbetering voelt met haar maagklachten dan heeft ze het in ieder geval geprobeerd. Van die bijwerkingen van het omeprazol kan ze nog wel een week of twee last van hebben. Dat had ik toen ook.
Het word ook voorgeschreven in combi met bepaalde medicatie die slecht zijn voor de maag, die zelfs perforaties kunnen veroorzaken. Een aardappel helpt daar echt niet tegen en is het dus wel degelijk een slecht advies zoals jij het opschrijft.
pareltje19 @ 09-10-2013 10:28:
Hey to,
Als eerst heel veel sterkte!
Ik heb omeprazol ook gebruikt in een sterkere dosis, maar niet zulke extreme bijwerkingen gehad. Het kan bij iedereen anders uitpakken ivm leeftijd, andere medicatie, lichaam etc. Goed dat je word doorverwezen!
sabbaticalmeds @ 09-10-2013 22:54:
wat een flauwekul lees ik hier weer.
Omeprazol is geen maagbeschermer maar een maagzuurremmer en er kunnen allerlei redenen zijn waarom bij sommigen de maagzuurfabriek harder werkt dan bij anderen. Of waarom bij sommigen het zuur omhoog komt. TO waarom laat je je niet doorverwijzen naar een internist met de vraag of je die medicijnen moet blijven slikken of dat er een andere oplossing is voor je probleem.
sabbaticalmeds @ 09-10-2013 22:56:
>
> **[noglangnietjarig schreef op 08 oktober 2013 @ 16:45]**
Ik geloof dat elke maagbeschermer overbodig is omdat die er juist voor zorgt dat je maagzuur helemaal verdwijnt. Dan zijn de rapen pas gaar.

Maagzuur heb je nl om de eiwitten (vlees) te verteren.
Te weinig of geen maagzuur geeft juist klachten en niet anders om.
Andersom is vrijwel onmogelijk.
Maargoed, ik heb ook 50 jaar geloofd dat het goed is wat de dokter voorschrijft en wat big pharma ons aan (overbodige) medicijnen opdringt.
wat een onzin zeg.
noglangnietjarig @ 10-10-2013 10:19:
Je hebt gelijk Meds, maagbeschermers = maarzuurremmers. ![:-\]]
Wapiti @ 10-10-2013 11:48:
Meds, op welke manier werken maagzuurremmers als je die neemt icm andere medicijnen? Hoe beschermen ze je maag? Gaat je lichaam meer maagzuur aanmaken als je bijv. bepaalde pijnstillersneemt?
hans66 @ 10-10-2013 15:31:
Ik heb in het verleden twee keer Omeprazol gehad. De ene keer omdat ik las kreeg van de maag (te veel koffie gedronken, en daarmee mijn maag geforceerd). De andere keer om eventuele bijwerkingen van andere tijdelijke medicatie (Meloxicam) tegen te gaan, mocht die optreden. Meloxicam is een ontstekingsremmer, maar heeft maagproblemen als mogelijke bijwerking. Ik vernam (misschien wel daardoor) totaal geen maagproblemen.
sabbaticalmeds @ 10-10-2013 19:01:
>
> **[Wapiti schreef op 10 oktober 2013 @ 11:48]**
Meds, op welke manier werken maagzuurremmers als je die neemt icm andere medicijnen? Hoe beschermen ze je maag? Gaat je lichaam meer maagzuur aanmaken als je bijv. bepaalde pijnstillersneemt?


ze beschermen je maag niet, ze maken minder maagzuur aan zodat je minder last hebt van reflux. Als je bepaalde pijnstillers slikt kan een bijwerking zijn dat je meer maagzuur aanmaakt of je maag geirriteerd raakt. Je maag wordt dus "beschermd" omdat je maagzuurfabriek tijdelijk minder hard werkt.
Je hebt ook maagzuurneutralisatoren zoals Rennies, maar dat is echt een ander medicijn dan omeprazol
Wapiti @ 10-10-2013 20:04:
Weer wat geleerd... Dank voor je uitleg Meds!
nak @ 10-10-2013 20:44:
Ze beschermen je maag wel degelijk! Ze worden ingezet als maagbeschermer om het risico op maagbloedingen te verkleinen bij risicogroepen bij het gebruik van bepaalde geneesmiddelen.
nak @ 10-10-2013 20:47:
Ze worden als 'maagbeschermer' dus ook ingezet als patiënt zelf geen maagzuurklachten heeft. Puur preventief voor mensen met een verzwakt maagslijmvlies.
nak @ 10-10-2013 20:50:
Er zijn ook middelen die echt een laagje op het slijmvlies leggen. Omeprazol vermindert idd aanmaak van maagzuur zoals Meds al aangaf.
030113anoniem @ 10-10-2013 20:53:
Ik moet omeprazol slikken wanneer ik pijnstillers neem, omdat ik aan de anti depr. zit. Dit ter verkoming van een maagbloeding.
Dus dan zou je toch denken dat het een maagbeschermer is?
Nou ja maakt allemaal ook niet zoveel uit.
Vond die aardappel helemaal niet zo slecht, hij wist toch ook niet waarvoor het middel geslikt moest worden. Want dat werd er niet bij verteld (moet gelijk aan het grote sprookjeslied denken ![:\)])
nak @ 10-10-2013 20:56:
Klopt Christiane, in jouw geval is Omeprazol puur als maagbeschermer. Juist de combinatie NSAID pijnstiller en SSRI antidepressiva is een maagbeschermer echt wel nodig.
Assett @ 10-10-2013 20:57:
Ik heb ongeveer een jaar geleden omeprazol geslikt omdat ik ontstekingen in mijn slokdarm heb.. Mij beviel het helemaal niet! Ik werd er ook duizelig en raar van! Zweet aanvallen en het gevoel ok flauw te vallen. Ben toen maar snel gestopt!
Assett @ 10-10-2013 21:00:
TO gezien het feit dat ik jou bijwerkingen herken zou ik idd gewoon stoppen! Waarschijnlijk is de afspraak bij de neuroloog dan niet eens nodig;)
030113anoniem @ 10-10-2013 21:05:
Kun je nagaan nak, ik wist dat dus niet en had minstens 2 maanden 6x400mg ibuprofen pd geslikt. Tot ik ze een keer bij de apotheek kocht en zeiden dat ik dat niet zomaar in kon nemen bij wat ik al slikte.
(mn maag was nog heel hoor)
kroketje88 @ 10-10-2013 21:46:
Ik mag sinds ik 1 week Omeprazol heb geslikt geen van de maagbeschermers uit die groep meer slikken...
Krijg er juist gigantische maagpijn/maagkramp van en zelfs koorts..
Vraag aan de huisarts om een andere maagbeschermer zoals Zantac/Ranitidine. Dit werkt net even wat anders op het maagzuur...
En aardappelen kunnen inderdaad helpen... Als je naar het verhaal kijkt.. Aardappelen zijn basisch.. Tegenover het maagzuur neutraliseer je dus het maagsap.. Waardoor het minder irritaties geeft in de maag..
Maar TO vraag gewoon om een ander maagmiddel.. Zo kan je meteen uitsluiten of het van de omeprazol komt of niet zonder dat je 'geen' medicatie meer gebruikt...
sabbaticalmeds @ 10-10-2013 22:03:
>
> **[nak schreef op 10 oktober 2013 @ 20:44]**
Ze beschermen je maag wel degelijk! Ze worden ingezet als maagbeschermer om het risico op maagbloedingen te verkleinen bij risicogroepen bij het gebruik van bepaalde geneesmiddelen.

Omeprazol is een Protopompremmers. Ze "beschermen" je maag omdat je er minder maagzuur van aanmaakt, je hebt echter ook "maagbeschermers" die een film over je wand leggen zoals Ulcogant of een middel dat het maagsap bindt of neutraliseert zoals magnesiumperoxide (kauw) tabletten. die laatste twee werken lokaal, de eerste niet
sabbaticalmeds @ 10-10-2013 22:05:
Dus dat hele verhaal dat de problemen juist zouden komen omdat je te weinig maagzuur zou hebben is flauwekul van de bovenste plank